Ηλίας Παπασταμάτης Powerlifting (Δυναμικό Τρίαθλο)
Ονομάζομαι Παπασταμάτης Ηλίας, είμαι 30 χρονών, είμαι γεννημένος στον Πειραιά και τα τελευταία χρόνια ζώ στην Κέρκυρα.
Είμαι πιστοποιημένος personal trainer και επίσης κατέχω πιστοποίηση στις “Εφαρμογές Της επιστήμης της διατροφής και της φυσικής άσκησης“.

Ασχολούμαι από μικρός με τον αθλητισμό.
Τα τελευταία χρόνια με κέρδισαν τα βάρη και συγκεκριμένα το Δυναμικό Τρίαθλο με το οποίο ασχολούμαι ενεργά ως αθλητής του Powerlifting τον τελευταίο χρόνο.

Εχω βάλει σαν στόχο μέσα στο 2024 να έχω κατακτήσει μία σημαντική θέση και σίγουρα να αγωνιστώ σε μεγάλες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Τι είναι το Δυναμικό Τρίαθλο:

Powerlifting (Δυναμικό Τρίαθλο)
powerliftingTo powerlifting ή δυναμικό τρίαθλο είναι ένα άθλημα δύναμης όπου οι αθλητές έχουν τρεις προσπάθειες για να σηκώσουν το μέγιστο δυνατό βάρος σε κάθε μία από τρεις ασκήσεις, το squat (κάθισμα με μπάρα), την πίεση πάγκου και το deadlift (άρση). Οι αθλητές ή αθλήτριες που πετυχαίνουν το μέγιστο άθροισμα και στις τρεις άρσεις ανακηρύσσονται νικητές. Η μία από τις τρεις άρσεις του powerlifting, η πίεση πάγκου έχει ενταχθεί στους Παραολυμπιακούς αγώνες από το 1984, ενώ το άθλημα έχει ενταχθεί στις οργανώσεις World Games. Ο πρώτος επίσημος αγώνας στην ιστορία του αθλήματος πραγματοποιήθηκε το 1964, υπό την αιγίδα της American Athletic Union. Σήμερα, το δυναμικό τρίαθλο είναι το πιο διαδεδομένο άθλημα δύναμης στον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση