Τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί η ζήτηση για προεξασκητικά (preworkout) συμπληρώματα.
Πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν συμπληρώματα χωρίς να κατανοούν τα οφέλη και τα μειονεκτήματα.
Ελπίζουμε παρακάτω να σας δώσουμε κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με τα προεξασκητικά (preworkout) συμπληρώματα και τα οφέλη τους.

Είτε είστε αρχάριος ή προχωρημένος αθλητής , θα ωφεληθείτε πραγματικά από ένα προεξασκητικό (preworkout) συμπλήρωμα όπως πχ το PreWarOut της Nutri-MX
Αυτά τα συμπληρώματα βελτιώνουν τα αποτελέσματα της προπόνησης καθώς ενισχύουν τη φυσική κατάσταση και βελτιώνουν την απόδοση για όσους ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες.

Πάνε οι μέρες που μια μπανάνα ή ένα τοστ θα αρκούσαν ως γεύμα πριν την προπόνηση.
Οι bodybuilders και οι προπονητές αθλημάτων συνιστούν συμπληρώματα πριν την προπόνηση και μετά από αυτή, τα οποία θα παρέχουν στο σώμα θρεπτικά συστατικά για καλύτερη απόδοση κατά τη διάρκεια της προπόνησης και καλύτερο αποτέλεσμα μετά από αυτή.
Ένα προεξασκητικά (preworkout) συμπληρώματα έχει σημαντικά οφέλη σε έναν αθλητή και στα αποτελέσματα της προπόνησης του..

Ας μιλήσουμε για τα συστατικά ενός προεξασκητικού (preworkout) συμπληρώματος και τα οφέλη τους.

Καφεΐνη
Η καφεΐνη είναι ένα από τα πιο κοινά συστατικά των προ προεξασκητικών συμπληρωμάτων καθώς υποστηρίζει μια πιο εκτεταμένη προπόνηση με ασκήσεις υψηλής έντασης.
Βελτιώνει το μεταβολισμό, αυξάνει την αντοχή, μειώνει την κόπωση και διατηρεί τον εγκέφαλο πιο ενεργό.

Β-αλανίνη
Είναι ένα αμινοξύ που ωφελεί τους λάτρεις των σπορ και παράγεται από το συκώτι.
Η Β-αλανίνη λειτουργεί καλύτερα όταν λαμβάνεται πριν από μια προπόνηση.
Βελτιώνει τα σήματα των νευρώνων, την ευελιξία και την κίνηση των μυών για την επίτευξη μιας βέλτιστης προπόνησης.
Καθυστερεί την έναρξη της νευρομυϊκής κόπωσης και ενισχύει τη δύναμη του ατόμου όταν καταναλώνεται συχνά.

L-Αργινίνη
Η L-Αργινίνη είναι επίσης ένα άλλο αμινοξύ που το σώμα παράγει φυσικά.
Παίζει ζωτικό ρόλο στο σώμα καθώς είναι υπεύθυνο για διάφορες σωματικές λειτουργίες.
Ωστόσο, λόγω συχνών τραυματισμών, υπάρχει ανεπάρκεια αυτού του αμινοξέος σε αθλητές, bodybuilders και άτομα που ασκούνται τακτικά.
Έτσι, η επιλογή ενός προεξασκητικού συμπληρώματος όπως το PreWarOut της Nutri-MX πριν την προπόνηση που έχει αυτό ως συστατικό θα βοηθήσει στη μείωση αυτής της ανεπάρκειας.

L-Κιτρουλίνη
Ωφελεί όλους, είτε είναι αθλητές είτε απλώς αθλούμενοι που θέλουν να διατηρήσουν την φόρμα τους
Η L-Κιτρουλίνη είναι ευεργετική πριν από την προπόνηση καθώς χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα αυξημένη ροή αίματος και καλύτερη απόδοση στο στάδιο της προπόνησης.
Επιταχύνει τη διαδικασία αποκατάστασης μετά από έναν μυϊκό τραυματισμό, καθώς ενθαρρύνει την απομάκρυνση του αζώτου από το σώμα που είναι γνωστό ότι μειώνει τους πόνους στους μύες και την κόπωση.

Οφέλη από τα προεξασκητικά (preworkout) συμπληρώματα

Η λήψη ενός προεξασκητικού συμπληρώματος μισή ώρα πριν την προπόνηση παρέχει στους μυς ενέργεια για την προπόνηση.
Ένα προεξασκητικό (preworkout) συμπλήρωμα είναι συνήθως κατάλληλο για όλους τους αθλητές και αθλούμενους καθώς περιλαμβάνει απλούς υδατάνθρακες και πρωτεΐνες που υποστηρίζουν μια καλή προπόνηση.
Το σώμα χάνει ενέργεια κατά τη διάρκεια της προπόνησης και ένα προεξασκητικό ρόφημα πριν από αυτή σάς δίνει τη δυνατότητα να συμβαδίζετε με τους στόχους της προπόνησης σας και της φυσικής κατάστασης εξισορροπώντας τα επίπεδα ενέργειας.

Αποτρέπει την κούραση
Ένα από τα οφέλη των προεξασκητικών (preworkout) συμπληρώματων είναι ότι μειώνουν το αίσθημα κούρασης.
Μια έντονη προπόνηση είναι βέβαιο ότι θα σας κάνει να νιώθετε πιο κουρασμένοι και εξαντλημένοι, αλλά η λήψη ενός προεξασκητικού (preworkout) συμπληρώματος όπως το PreWarOut της Nutri-MX πριν την προπόνηση αποτρέπει την πρόωρη μυϊκή κόπωση.
Σας επιτρέπει να διατηρήσετε την συνέπεια και την απόδοση στις προπονήσεις σας.
Το προεξασκητικό ρόφημα δίνει στο σώμα μια ώθηση ενέργειας για να κάψει το σώμα, κάτι που σας εμποδίζει να αισθανθείτε νωρίς κουρασμένοι.

Εξισορροπεί την πρωτεϊνοσύνθεση
Για να αποκτήσει το σώμα μυς, η πρωτεϊνοσύνθεση του σώματος πρέπει να είναι ίση με τη διάσπαση της πρωτεΐνης.
Είναι καλύτερα όταν ο ρυθμός πρωτεϊνοσύνθεσης είναι μεγαλύτερος από την πρωτεϊνική διάσπαση του σώματος.
Τα προεξασκητικά ρόφηματα πριν την προπόνηση ενισχύουν την παραγωγή αμινοξέων του σώματος, αλλά πρέπει επίσης να καταναλώνετε αμινοξέα φυσικά μέσω μιας διατροφής πλούσιας σε πρωτεΐνες.

Ποιο είναι το καλύτερο συμπλήρωμα πριν την προπόνηση;

Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές στην αγορά, μπορεί να είναι δύσκολο να διαλέξετε μία.
Δεν ταιριάζουν όλα σε όλους εδώ, καθώς κάθε σώμα λειτουργεί διαφορετικά.
Η έρευνα δείχνει ότι τα συμπληρώματα με βήτα-αλανίνη, L-κιτρουλίνη, κρεατίνη, αργινίνη και βιταμίνες Β στη σωστή αναλογία έχουν περισσότερα οφέλη.

Το PreWarOut της Nutri-MX διατίθεται σε γεύση πορτοκάλι που σας επιτρέπει να απολαύσετε κάθε γουλιά.
Σας δίνει δύναμη λόγω του μείγματος των συστατικών του και υποστηρίζει μια γεμάτη σε δύναμη και αντοχή προπόνηση.
Έτσι, εάν θέλετε να αποκτήσετε δύναμη, αντοχή και φόρμα, να χάσετε το περιττό λίπος του σώματός σας ενώ αποκτάτε άλυπη μάζα, σταματήστε να εξερευνάτε περαιτέρω και δοκιμάστε το PreWarOut της Nutri-MX πριν την προπόνηση σας.

Αν και αυτά τα συμπληρώματα είναι ασφαλή για τους περισσότερους ανθρώπους, σας συμβουλεύουμε να ελέγξετε τα συστατικά σε περίπτωση που έχετε αλλεργίες.
Για όσους πάσχουν από διαβήτη, καρδιά, νεφρά ή οποιαδήποτε ασθένεια για την οποία παίρνετε τακτική φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας πριν καταναλώσετε τακτικά οποιοδήποτε συμπλήρωμα.

Αποποίηση Ευθύνης
Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη.
Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς.
Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Αφήστε μια απάντηση